Klíčení semínek si získává čím dál, tím více příznivců. A není se čemu divit. Jedná se opravdu o snadný a efektivní způsob, jak si obohatit jídelníček o spoustu vitamínů a dalších cenných látek, které naše tělo potřebuje, tím spíše v chladném období roku, kdy na zahrádkách ještě nic neroste. A mnohem lepší, než utrácet za drahé vitamínové preparáty v lékárnách, anebo se zásobit ovocem a zeleninou nejistého původu a zacházení ze supermarketů, je vypěstovat si vitamíny svépomocí. Mladé výhonky rostlin získáte jedna dvě, a ani jim nebudete muset věnovat příliš mnoho péče.

sklenice

Klíčky využijete v kuchyni na tisíc způsobů
Naopak jejich využití v kuchyni je opravdu pestré a vaší fantazii se prakticky meze nekladou. Výhonky, které rychle vypěstujete již za několik krátkých dní, budete moci zpracovat na mnoho způsobů, ať už je zapojíte do receptů studené anebo teplé kuchyně. Můžete je využít do pomazánek, do polévek, jako přílohu hlavních jídel anebo jako zajímavou součást zeleninových salátů. Nicméně na své si jistě přijdou i ti, kteří si chodí do kuchyně maximálně uvařit čaj – i konzumace syrových, nijak neupravených výhonků je skvělou volbou, která vám nabízí potěchu pro oko i pro vaše chuťové pohárky.

sklenice na klíčení

Desítky druhů semen slibují desítky zajímavých chutí
Podle toho, jaké konkrétní druhy semen budete klíčit, získáte výhonky různých barev i chutí, různé velikosti i různě křehké. Pokud máte zájem o opravdu křehké a šťavnaté výhonky, zvolte sójová semena, když hledáte pikantní chuť, sáhněte třeba po roketě. Ať už si však zvolíte libovolný druh semen, nikdy nešlápnete vedle a každá vaše volba bude nabitá tím nejcennějším z přírody.
Na výběr máte desítky druhů semen, a nemusíte udělat nic víc, než je vložit do praktické sklenice na klíčení, nechat nabobtnat a pravidelně prolévat vodou. Nebude to trvat dlouho a bohatá úroda, na které si skvěle pochutnáte, bude na světě!