Toužíte po vlastním bydlení, ale nemáte dostatek vlastních financí na jeho pořízení? Pak vás jistě napadla možnost pořídit si nemovitost díky hypotečnímu úvěru. Podmínky pro získání běžné hypotéky od českých bank se neustále zpřísňují a pro mnoho rodin může být její získání velmi obtížné. Řada z nás se tak již pomalu loučí se snem o vlastním bydlení. Možností, jak vyřešit tuto situaci, pokud vás odmítají banky, je však několik. Tou nejrozšířenější je možnost využití nebankovní hypotéky.

Nebankovní hypotéky mají oproti těm běžným, které poskytují právě banky, mnohdy mírnější podmínky pro jejich získání. Často se tak můžeme setkat i s tím, že nebankovní společnosti nebude vadit ani drobný prohřešek v podobě zápisu v registru dlužníků apod. Je ovšem třeba počítat s tím, že úroky u nebankovní hypotéky mohou být vyšší. I tak se vám ovšem vyplatí, pokud toužíte po vlastním bydlení.

Hypotéka na bydlení

Nebankovní hypotéky jsou dostupnější pro širší okruh žadatelů

Obecně je známé, že nebankovní hypotéka je mnohem dostupnější než-li ta, kterou poskytují banky. V zásadě zde nevadí nějaký drobnější prohřešek v podobě zápisu v registru dlužníků. Poskytovatelé jsou schopni nabídnout vám ideální řešení vaší situace i v případě, kdy máte například nižší příjmy. Nebankovní hypotéka může pomoci splnit vaše sny o krásném a jedinečném bydlení. Lze ji v mnoha případech využít na pořízení nemovitosti, bytu, pozemku. Některé nebankovní hypotéky lze mimo jiné čerpat i bez doložení účelu.

Nebankovní hypotéka na bydlení

Rychlejší vyřízení i méně administrativy

Nebankovní hypotéka má řadu výhod. Jednou z hlavních předností je i fakt, že nebankovní společnosti vyřizují žádosti mnohem rychleji než banky. Finanční prostředky tak můžete mít k dispozici již v řádu několika dnů od podání žádosti o poskytnutí nebankovní hypotéky. S tím samozřejmě souvisí i to, že nebude potřeba vyřizovat přespříliš administrativních úkonů. U některých nebankovních společností je možné o hypotéku žádat dokonce on-line, což vám ušetří i spoustu drahocenného času.